Waarom heb ik een laadpaal voor mijn elektrische auto nodig?

Samengevat:
Je EV opladen met een laadpaal is veiliger, sneller en goedkoper.

 Veilig auto opladen Veiliger laden, omdat de laadpaal slim is en de energiestroom via de kabel zal regelen.

Sneller auto opladen  Sneller laden, want opladen met een laadpaal is ongeveer acht keer sneller dan met een kabel.

Goedkoper auto laden  Goedkoper laden, omdat je de elektrische auto kunt opladen tijdens daluren wanneer, in sommige landen, elektriciteit goedkoper is dan normaal.

 

Veilig elektrische wagen opladenSpeel op zeker

Je zou denken dat je simpelweg een verbindingskabel kunt nemen, deze in de auto kunt steken en het andere uiteinde in het elektriciteitsnet, toch? Dit is helaas niet zo gemakkelijk. Een elektrische autobatterij die direct op het elektriciteitsnet is aangesloten, zal alle elektriciteit van je huis met volle kracht laden. Heb je ooit 10 uur lang een haardroger gebruikt? Want dat is ongeveer de tijd die nodig is om een accu van de meeste elektrische auto's volledig op te laden. De kabels zullen uiteindelijk erg warm worden met risico's op brand! Daarom is het om veiligheidsredenen verboden om je elektrische auto rechtstreeks op het elektriciteitsnet aan te sluiten met een zogenaamde modus 1-laadkabel.

De meeste elektrische auto's worden tegenwoordig geleverd met een modus 2-laadkabel. Een eenvoudige kabel, maar met een geïnstalleerd apparaat dat het laden in geval van nood afbreekt. Je kunt de kabel rechtstreeks op het elektriciteitsnet aansluiten en gebruiken voor alle EV-laadconnector types. Toch is dit niet de veiligste manier om op te laden, omdat het een directe aansluiting met het elektriciteitsnet betreft en als je lange tijd laadt, je dezelfde effecten kunt hebben als met een modus 1-kabel. Herinner je het voorbeeld nog van de haardroger die tien uur lang werd gebruikt? Daarnaast is er nog een belangrijke factor: de elektrische auto zal erg langzaam opladen.

Sneller elektrische wagen opladenVersnel het proces

Je elektrische auto opladen met een slimme laadpaal is ongeveer tien keer sneller dan het laden met een eenvoudige kabel! De meeste laadpalen en openbare laadstations bieden snelheden tot 22 kW, terwijl de stopcontacten bij je thuis alleen snelheden tot 3,7 kW kan leveren, terwijl 2,3 kW het aanbevolen maximum is. Hoe snel de elektrische auto uiteindelijk kan laden hangt af van de accucapaciteit van je auto en het werkelijk beschikbare laadvermogen.

 

Beheren van het  elektrische wagen opladenBeheer het laadproces

Als je jouw elektrische auto oplaadt met een laadpaal, heb je de mogelijkheid om het laadproces te beheren via een eenvoudig te gebruiken app op je telefoon. Je wordt geïnformeerd wanneer je auto volledig is opgeladen en laat je de frequentie van het vermogen aanpassen. Daarnaast beschikt de app over een geïntegreerde timer zodat je kunt beslissen om 's nachts te laden wanneer de elektriciteit goedkoper is.

 

Goedkoop elektrische wagen opladenBespaar geld

Met slim laden bespaart je echt geld omdat je de auto kunt opladen tijdens de daluren. Bedrijven proberen de pieken te compenseren wanneer veel elektriciteit wordt verbruikt, zoals bijvoorbeeld ‘s avonds, wanneer de meeste mensen thuiskomen van werk. Hierdoor is elektriciteit ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg vaak goedkoper omdat dit typische daluren zijn voor elektriciteitsgebruik. Dit zijn dan ook de tijden waarop je geld kunt besparen. Met een eenvoudige klik op je telefoon kun je de laadpaal vertellen wanneer de auto moet worden opgeladen.

 

© 2016 - 2024 Autolaadkabel | Laadkabels en laadpalen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel