Sorteer op

Hoe elektrische wagen thuis opladen?

Veel mensen zien het zitten om op termijn elektrisch te rijden met een elektrische auto maar ervaren het al dan niet thuis elektrisch laden als een soort drempel.
Vaak omdat men niet echt goed weet welke mogelijkheden er bestaan om uw elektrische auto thuis op te laden. 
Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden om uw elektrische wagen thuis op te laden. 


Elektrische auto opladen thuis stopcontact 220V / 230V

Elektrische auto opladen via stopcontact 220V thuis

U kan eenvoudig uw auto thuis opladen via een standaard stopcontact 220V / 230V. 
Het laden van via een stopcontact wordt ook wel het mode 2 laden genoemd en kan zowel bij een type 1 laadstekker als een type 2 laadstekker. Mode 2 laden is een principe van het laden van uw elektrische auto.

Voordelen om uw elektrische auto thuis te laden via een standaard stopcontact 220V / 230V is dat de impact voor u als elektrische rijder minimaal is. U dient geen laadpaal thuis te installeren.
U moet enkel in het bezit zijn van mobiele thuislader type 1 of type 2 mennekes stekker afhankelijk van uw elektrische auto.
Hierbij valt de prijs om uw elektrische auto thuis op te laden best mee. Hoe hoeft enkel in het bezit te zijn van een mobiele thuislader mode 2 en een auto stopcontact 220V / 230V voor elektrische auto bv. in de garage en u kan laden! Hierbij hoeft u geen oplaadpaal voor thuis te kopen. Nadeel is wel dat de laadstroom eerder beperkt is waardoor het laden lang kan duren. 
Als laadsnelheid geen bepalende factor is, bent u met een mode 2 zeker goed opweg!

Hieronder kan u onze mode 2 thuisladers voor een gewoon 230V stopcontact terugvinden. Allen uitermate geschikt om uw elektrische wagen op te laden via een een gewoon 220V stopcontact.


Laadpalen voor elektrische auto's

Het laden van uw elektrische auto thuis kan ook gebeuren via een laadpaal of oplaadpunt.
Hierbij moet de laadpaal of laadpunt thuis worden geïnstalleerd. 
Het installeren van een laadpaal kan u mits wat elektrische voorkennis gemakkelijk zelf, of overlaten aan onze mensen, U kiest!

De prijs van een laadpaal voor een elektrische auto is afhankelijk van de noden die u aan de laadpaal stelt!. De prijs van laadpalen voor elektrische auto's zijn er in verschillende prijs categoriën. Als u zelf een laadpaal kan installeren kan u al snel laden voor minder dan 700,- euro. 
Wilt u uitgebreide monitoring, een vaste laadkabel met type 1 stekker of mennekes type 2 stekker dan kost de installatie ietsjes meer. Kiest u voor een thuis oplaadpunt met een mennekes type 2 socket in plaats van vaste laadkabel type 1 of type 2 mennekes stekker dan kan u elke elektrische auto thuis eenvoudig laden.
Hieronder vindt u een overzicht van verschillende laadpalen voor thuisgebruik.

Bekikj onze laadkabels voor elektrische auto's

© 2016 - 2024 Autolaadkabel | Laadkabels en laadpalen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel